Moderator© Értékesítési Rendszer valódi értékesítők CRM és képzési háttere. Az oldalt Juhász Attila kezeli. Sütik is vannak, nyilván. Elfogadom!
Menü

A válság semleges!

 

Kategória : Vállalkozói Gondolkodásmód

Szerző: Surányi Ferenc 

Nemrégen hallottam egy amerikai katonáról, aki a vietnámi háború ideje alatt eltűnt a dzsungelben. Több év után került elő. Amikor visszatért a hazájába, írt egy könyvet arról, hogyan lehet túlélni a dzsungelt.

Azt írja a könyvében, hogy a legfontosabb megérteni, a dzsungel semleges. Ha ismered a játékszabályokat, akkor jó lesz, ha nem ismered, akkor rossz lesz!

Azt gondolom, hogy a mostani időszak is ilyen.

Nehéz helyzetben vagyunk? PERSZE!

Mindenkinek sokkal nehezebb most? IGEN!

Ebbe mindenki bele fog roppanni? Dehogy!

Lesznek túlélők!

Azok, akik rádöbbentek arra, hogy a dzsungel semleges.Csak meg kell ismerni a játékszabályokat és aszerint játszani.

Néhány napja egy előadáson ültem és nagyon rátapintott az egyik előadó a lényegre.

Azt mondta, hogy ma nem válság van, hanem megváltoztak a játékszabályok. Véleménye szerint – és ebben nagyon egyet értek vele, jelenleg a megtisztulás folyamata zajlik, mely hosszú távon szükséges és egy nagyon jó dolog.

Mert mi történik most? A gyengék, alkalmazkodni nem képes réteg elbukik és a dinamikus, jó meglátásokkal rendelkező, ügyfélbarát cégek pedig megerősödve kerülnek ki az ehhez hasonló nehéz időszakokból.

Ez jó a piacnak, hiszen felkészült, a piac igényeit maximálisan kielégíteni képes cégek lesznek csak jelen és jó a cégeknek is, hiszen egy letisztult piaci körülmények között dolgozhatnak tovább.

Tudom a fenti szavak nagyon kemények, de látni kell, hogy a válság semleges!

Van akinek hosszú távon ez jól jön és van aki elvérzik. Mi a különbség?

Az alkalmazkodó képesség! Hiszek abban, hogy komoly lehetőségek kapujában állunk! A piac most teljesen felbolydult, a játékszabályok teljesen megváltoztak. Az fog nyerni, aki gyorsabban és hatékonyabban tud alkalmazkodni az új játékszabályokhoz.

Ha van időszak, amikor fontos a tervezés, a stratégiai szemléletmód és az a fajta látásmód, amit a VHK is szeretne átadni, akkor az most van!

Minden nehéz helyzetben levő vállalkozó előtt ott a lehetőség, hogy eldöntse, siránkozik és elbukik, vagy végre összeszedi magát, elkezd “vállalkozóiul” gondolkozni és nekiáll egy sikersztorit írni, melynek végén a cége az egyik nagy nyertese lesz, ennek a mostani időszaknak!

Te mit teszel annak érdekében, hogy a mostani időszak nagy nyertese legyél?

 

 
Tartalomhoz tartozó címkék: VHK Blog Cikkek