Moderator© Értékesítési Rendszer oldalát Juhász Attila kezeli. Sütik is vannak, nyilván. Rendben!
Menü

Az Értékesítési Rendszer 10 fejlődési szintje

 

Hogyan együnk meg egy elefántot? Falatonként!

  • Nézzük meg, hol állunk most?
  • Dolgozzuk ki mi az EGYETLEN LEGFONTOSABB következő feladat?
  • Hajtsuk végre.
  • Mindegy honnan indulsz! Az 1000 mérföldes út is EGY lépéssel kezdődik!
     

A Te céged értékesítése melyik szinten áll?

Haladó értékesítési
rendszer szintek:
Mennyire jól szervezett az Ön értékesítése?

Fejlődő értékesítési
rendszer szintek:

10. Abszolút piacvezető / franchise - ahol már a partnerek is precízen kidolgozott rendszerben dolgoznak és értékesítenek.  5. Ügyes értékesítés - 50-60%-os lezárási arány. Ez általában azt jelenti, hogy a cég stabil, de sok növekedési tartalékkal rendelkezik. 
---------»»»» ««««--------- ---------»»»» ««««---------
9. Piacvezető - akit a vevők annak gondolnak egy adott szakterületen, vagy annak egy földrajzi területén. Ez csak jól szervezett rendszerrel érhető el.  4. Korrekt értékesítés - 20-30% körüli lezárási arány. Ez egy közepes minőségű termék/szolgáltatás jellemző értékesítési aránya, marketing támogatás nélkül. 
---------»»»» ««««--------- ---------»»»» ««««---------
8. Specialista - Aki egy nagyon szűk szakterületen meghatározó szaktekintély. Őt kérik fel a probléma meghatározásához, és az árajánlat kérés kidolgozásához.  3. Olcsó értékesítés - 90-100%-os lezárási arány. Az értékesítő látszólag elsöprően sikeres, valójában túl olcsón szolgáltat, és jellemzően el is úszik a rosszul sikerült megbízásokkal. 
---------»»»» ««««--------- ---------»»»» ««««---------
7. Szakértő - Képes kimozdítani az ügyfelet az ajánlat kérésről a szakmai kérdések és a magasabb igényszint felé és eldönti, egyáltalán ad-e ajánlatot? 2. Bizonytalan cég - Néhány nagy vevő, vagy 20% alatti lezárási arány, kevés bevétel, rossz, vagy rosszul fizető ügyfelek. 
---------»»»» ««««--------- ---------»»»» ««««---------
6. Profi - Lezárási arány: 70-80%. Az ajánlat lezárási arány azt jelenti, hogy 100 ajánlatból 70-80 megrendelés születik, és ami fontosabb, 20-30%-át elutasítják, elsősorban az ár miatt.  1. Teljes zűrzavar az értékesítésben - amikor azt sem tudjuk, hogy áll az értékesítés, hiszen nincsenek pontos adatok, statisztikák, mérőszámok. Az Ipari Fórumon kész eszközöket talál, amivel ki lehet jönni a zűrzavarból. 
---------»»»» ««««--------- ---------»»»» ««««---------

 


 

Regisztrálj és legyél velünk Piacvezető!

+ Kéred ezt az E-book-ot ajándékba?