Moderator© Értékesítési Rendszer oldalát Juhász Attila kezeli. Sütik is vannak, nyilván. Rendben!
Menü
Itt jársz most: Kezdőlap >

Blog

RendszerÉpítő Blog


Nem vagy túl kicsi" a RendszerÉpítéshez!

Marketing, értékesítés és CRM sztorik kisvállalkozásoknak.


Rendezés:
Nézet:

Hogyan termel TÖBB PÉNZT a MiniCRM egy építőipari projekt menedzsment cégben?


Díjmentesen letölthető, nagyon értékes e-book. 


Alapvető problémák egy építőipari projekteket kezelő cégben:

 


ÉRTÉKESÍTÉS fő problémája

- Eladás / Ügyfél élettartam érték. A munkatársak rövid távon megrendelésekben, projektekben gondolkodnak és nem ügyfél élettartam értékben. Nincs kapcsolati tőke érték növelés.

- Ügyfélszolgálat hiánya. Ha nincs központi ügyfélszolgálat (olyan munkatárs, aki a NEM SZAKMAI feladatokat, hívásokat elvégzi) akkor a nagy értékű szakmai munkatársak drága óradíjjal kergetnek szerződéseket, egyeztetnek és rögzítenek adatokat.


TERMELÉS fő problémája

- Értékesítés / szakmai feladatok. A legtöbb Építőipari Projektmenedzsment cégben nincs szétválasztva az Értékesítői és a termelés szervezési, ténylegesen a projektmenedzseri feladat. 

- A szakmai munkatársak egyedül küzdenek a teljes ügyfélkezelési folyamattal, gyakran az első ajánlatkéréstől kezdve a beszállítókkal való egyeztetésen át a teljes logisztikai lezárásig.

Ez így egyszerűen nem hatékony. Az emberi társadalom a munkamegosztáson alapul - miért éppen egy építőipari projekt kezelésben ne használnánk az elosztott feladatok erejét?


ADMINISZTRÁCIÓ fő problémái

- Mindenki külön dolgozik, így nincs összesített pénzügyi riport, összesítő. A cégvezető egyszerűen nem látja, hogy áll az értékesítés és a projektek pénzügyi szempontból milyen eredményeket hoznak?

- HR probléma: mivel nincs munkamegosztás, ezért “szupersztárokat” kell felvenni, akiket rendkívül nehéz betanítani, hatékonytalanul dolgoznak és ha elmennek, hatalmas szakmai szellemi tőkét visznek magukkal. 


Vezető fő problémája: 

- Mindenki saját email fiókjában dolgozik, így a vezető nem látja, hogy ki mivel foglalkozik, mennyire van leterhelve, milyen hatékonyan dolgozik - és melyik kapcsolatfelvétel lett elhanyagolva. Mivel nincs összesített, elemzésre alkalmas adatbázis, ezért nem tudni, hogy melyik munkatárs milyen típusú ügyfelet, projektet képes hatékonyan kezelni. 
 


Részletes elemzés területek szerint az e-book-ban. Töltsd le most!Egy teljesen nulláról induló vállalkozásra, ami mondjuk lufi-hámozó tanfolyamot indít, 
egyetlen fillért sem költenék marketingre.Facebook vállalkozói csoportban volt egy ilyen kérdés, ezt válaszoltam rá:

Fognék egy telefont, felhívnák 100-500 embert és eladnám nekik az első tanfolyamot.

Közben ezerrel írnám a felmerülő:

- Hülye kérdéseket (mit nem értettek?)

- A hülye és a jogos kifogásokat

- És az IGEN válaszokhoz kapcsolódó kulcsszavakat, kit mivel (milyen szavakkal, érvekkel, termék tulajdonságokkal) tudtam megfogni.

- Ha van konkrét, visszatérő igény (a harmadik ember kérdezi meg, hogy éjfélkor is lesz-e a tanfolyam?) akkor sebtében terméket fejlesztesz és onnantól kínálod az éjféli időpontot is, a délutáni mellett.

..............

Ha 100-500 telefonból egy eladásod sem volt/nem jön össze egy tanfolyam, akkor olcsón rájöttél, hogy a lufi-hámozó tanfolyam nem jó üzlet.

............

Ha megvan az első csoport, akkor ezerrel

- fotózol, videózol

- kérdezel, kérdezel, kérdezel, előtte mit várt, utána mit kapott, hogyan érezte magát, mit kellene még fejleszteni? Ide teszek még egyet: KÉRDEZEL, csak hogy komolyabban vedd.

- És utólag elemzed, hogy a résztvevők közül ki (melyik típus) volt a leglelkesebb és leginkább motivált a lufihámozásra? »» Ideális vevő profil alkotás.

- Ha nagyon profi vagy, akkor utána nézel, hogy az ideális emberek milyen hívó szavakra jöttek.

............

Ezek után 50-500e Ft között (igény/célcsoport szerint) készítenék egy regisztrációs weboldalt, ami az ideális embereknek szól és tartalmazza a sikeres kulcsszavakat + fotók, videók, referenciák.

............

Majd szólnék a résztvevőknek, hogy eljöhetnek még egyszer ingyen, ha hoznak még valakit....

Plusz keresnék ajánló partnereket, akik valamilyen motivációval (nem feltétlen jutalék) odaküldik az ügyfeleiket, mondjuk mert ők is előadók akarnak lenni nyuszilufi hajtogatás témában.

És persze telefonálnék ezerrel, mert ha az elsőt megöltöttem így, akkor miért hagynám abba?

...............

Nos, a második után már mondhatsz olyat, hogy minden bevétel 10%-át marketingre költöd és akkor már csak az a kérdés, hogy X Ft-ból melyik a legjobb eszköz az ideális vevő eléréséhez?


Van jobb ötleted? Találkozzunk a workshop-on! »»»Mi okozza az ügyfelek lojalitásának hiányát és az árérzékenységet?Mit tehetsz az ellen, hogy ne legyen a Te vállalkozásod 1 a sok közül?
Hogy a vevő a Te esetedben ne a hirtelen jött benyomás és az ár alapján döntsön?

 RendszerÉpítő vagyok - most már a saját rendszerem is építem.

2022-ben összeállt egy szuper csapat, akikkel már közösen toljuk a Moderátor szekerét. Roppant büszke vagyok rájuk.

.......
Felkészültünk a HATALMAS növekedésre. Ennek nyilván lesz pénzügyi eredménye is... de az én szemem előtt más cél lebeg.
......
Nézem az embereket, cégeket, cégvezetőket, ahogy küszködnek valamilyen problémával. Most nem ilyen "nagy" problémákra gondolok, hanem hétköznapi dolgokra. Húz a hideg az ablakban / nem fűt a kazán / kiégett, ronda a fű a kertben / unalmas a weboldala / nem kever eléggé a keverőgép / nem talál jó munkaerőt / feleslegesen ír árajánlatokat / könnyen feltörhető a bejárati ajtó... stb.
......
És TE ezt meg tudod oldani.
 
Onnan tudom, hogy KIVÁLÓ vagy a szakmában, hogy ajánlással is megélsz, különösebb marketing és értékesítési rendszer nélkül. Talán azért már gondolkodol, hogy terjeszkedni kellene. Szeretnél több bevételt, profitot.
 

Mutatok neked egy másik nézőpontot:
MIÉRT KELL NÖVEKEDJ?


Szerintem FELELŐS vagy ezekért az emberekét, akiknek TUDNÁL SEGÍTENI.

........

Ha nem nem vagy elég ügyes marketinges, értékesítő, ha nem írsz szakkönyvet, hasznos e-book-ot, oktató blogot, stb. akkor ezek az emberek NEM LÁTJÁK a jó megoldást. 

Megveszik az olcsóbb ablakot, ajtót, a műfüvet az obiban, átmennek a csilli-villi weboldalra és megveszik a MÁSIK akármit.

Nem a tiédet.

Nem a legjobbat.

Hanem a másikat....

........

És utána SZÍVNAK, mérgelődnek, pénzt, biztonságot, időt stb. veszítenek.

........

És EZ A TE HIBÁD!

Ez a te felelősséged - ha kiváló vagy, akkor KÖTELESSÉGED FEJLŐDNI.

Ez nem jog.

Ez nem több pénz.

Ez bizony kőkemény FELELŐSSÉG.

Ha nem tetszik a világ, ami körülötted van,
ha a szakmád tele van kóklerekkel, elégedetlen ügyfelekkel,
szar termékekkel,

az AZÉRT VAN, MERT TE HAGYOD!#ajanlatbomba #pinterest #budaaron


Érdekel egy Ajánlat Bomba példa? 

Hoztam egy jó példát egy fiatalemberről, aki igen nagy lendülettel dolgozik azon, hogy minden módon kiemelkedjen az unalmas átlagból. 
........
Szituáció: Buda Árontól kértem ajánlatot a Pinterest - tudod, a vizuális fészbúk - fiókom teljes körű kezelésére. És éppen most azon töprengek, hogy egy kedves fiatal virtuális asszisztenssel kezdjek dolgozni,
VAGY
egy - nyilván drágább - profi, céges szolgáltatóval, mint mondjuk a PintGuru. 
.......
Töprengek, várom az ajánlatokat....
Erre csenget a postás, hoz egy dobozt. 
Benne egy profi meghívó egy szakmai rendezvényre, 
és egy érdekes, nem tolakodó ajándék. 
Becslésem szerint a csomag értéke kb. 3-4e Ft. 
Mit gondolsz, megéri neki ez a befektetés? :)
.........
Most már el kell mennem, hogy 
megtudjam tőle, milyen 
az Ajánlat Bomba lezárási aránya, 
mert ez még hiányzik a sztorihoz :)


Ilyen példákat dolgozunk ki a RendszerÉpítő workshop-on. 

Jössz? »»»»»