Moderator© Értékesítési Rendszer valódi értékesítők CRM és képzési háttere. Az oldalt Juhász Attila kezeli. Sütik is vannak, nyilván. Elfogadom!
Menü

Az Értékesítési Rendszer 10 fejlődési szintje

 

Hogyan együnk meg egy elefántot? Falatonként!

  • Nézzük meg, hol állunk most?
  • Dolgozzuk ki mi az EGYETLEN LEGFONTOSABB következő feladat?
  • Hajtsuk végre.
  • Mindegy honnan indulsz! Az 1000 mérföldes út is EGY lépéssel kezdődik!
     

A Te céged értékesítése melyik szinten áll?

Haladó értékesítési
rendszer szintek:
Mennyire jól szervezett az Ön értékesítése?

Fejlődő értékesítési
rendszer szintek:

10. Abszolút piacvezető / franchise - ahol már a partnerek is precízen kidolgozott rendszerben dolgoznak és értékesítenek.  5. Ügyes értékesítés - 50-60%-os lezárási arány. Ez általában azt jelenti, hogy a cég stabil, de sok növekedési tartalékkal rendelkezik. 
---------»»»» ««««--------- ---------»»»» ««««---------
9. Piacvezető - akit a vevők annak gondolnak egy adott szakterületen, vagy annak egy földrajzi területén. Ez csak jól szervezett rendszerrel érhető el.  4. Korrekt értékesítés - 20-30% körüli lezárási arány. Ez egy közepes minőségű termék/szolgáltatás jellemző értékesítési aránya, marketing támogatás nélkül. 
---------»»»» ««««--------- ---------»»»» ««««---------
8. Specialista - Aki egy nagyon szűk szakterületen meghatározó szaktekintély. Őt kérik fel a probléma meghatározásához, és az árajánlat kérés kidolgozásához.  3. Olcsó értékesítés - 90-100%-os lezárási arány. Az értékesítő látszólag elsöprően sikeres, valójában túl olcsón szolgáltat, és jellemzően el is úszik a rosszul sikerült megbízásokkal. 
---------»»»» ««««--------- ---------»»»» ««««---------
7. Szakértő - Képes kimozdítani az ügyfelet az ajánlat kérésről a szakmai kérdések és a magasabb igényszint felé és eldönti, egyáltalán ad-e ajánlatot? 2. Bizonytalan cég - Néhány nagy vevő, vagy 20% alatti lezárási arány, kevés bevétel, rossz, vagy rosszul fizető ügyfelek. 
---------»»»» ««««--------- ---------»»»» ««««---------
6. Profi - Lezárási arány: 70-80%. Az ajánlat lezárási arány azt jelenti, hogy 100 ajánlatból 70-80 megrendelés születik, és ami fontosabb, 20-30%-át elutasítják, elsősorban az ár miatt.  1. Teljes zűrzavar az értékesítésben - amikor azt sem tudjuk, hogy áll az értékesítés, hiszen nincsenek pontos adatok, statisztikák, mérőszámok. Az Ipari Fórumon kész eszközöket talál, amivel ki lehet jönni a zűrzavarból. 
---------»»»» ««««--------- ---------»»»» ««««---------

 


 

Regisztrálj és legyél velünk Piacvezető!

+ Kéred ezt az E-book-ot ajándékba?