Moderator© Értékesítési Rendszer valódi értékesítők CRM és képzési háttere. Az oldalt Juhász Attila kezeli. Sütik is vannak, nyilván. Elfogadom!
Menü

Alapozó MiniCRM képzés 5. Értékesítői típusok

Értékesítői típusok

Most hogy már kirajzolódott az ügyfélminősítés, és használjuk a kvalifikációt, tudni kell, hogy alap szinten nem optimális esetben az értékesítők három csoportba sorolhatóak tevékenység szerint:

  • "kisbolti eladó" -nagyon sok energiát nem fektet az értékesítésbe, csak azzal foglalkozik, aki vásárlási céllal jelentkezik. Aki figyelmet, utánkövetést, klasszikus sales tevékenységet kíván, azt el fogja engedni, nem foglalkozik vele. Ő nem fogja behozni a vásárlókat és nem vezeti el őket az értékesítés szintjéig. 

Görgess le a folytatáshoz!

Érdemes elolvasni a részletes leírást is!

  • "bálnavadász" - minden tevékenységét a VIP ügyfelekre irányítja, a nagy bevétel reményében csakis nagyhalakra vadászik. Ha egyedül tevékenykedik értékesítőként, akkor a másik oldalon sorra esnek ki azok az ügyfelek, akikből a legfőbb bevételi forrás származik. 

 

  • "szorgalmas, de eredménytelen" - nagyon lelkes, rengeteg feladatba, akcióba belekap, minden ügyfélnek a maximális figyelmet adja, de igazából eredményeket nem ér el. Nem használ prioritást az ügyfelek között, sokszor az esélytelen ügyekkel foglalkozik, ahelyett, hogy a fontos és optimális vásárlókkal kommunikálna. 

Hogyan tudjuk megoldani,hogy aki a csapatban van, az tudja, ki a fontos?

Már érthető, hogy irányzat nélkül az értékesítők hajlamosak nem optimálisan célozni az ügyfélcsoportokra, akármelyik verzió is valósul meg, baj lesz belőle. DE! Ha alkalmazzuk a lenti irányelvet, akkor egy kiegyensúlyozott tematika áll be, mely figyelembe vételével létrejön az egészséges kiáramlás:

Ha ezt a nézetet rendbe tettük, akkor már csak annyi a dolgunk, hogy az utánkövetést konzekvensen intézzük és minden csoportot a maga módján megfelelően kezelünk!

Itt pedig a videó: 

Itt a folytatás: https://moderator.hu/alapozo_minicrm_kepzes_6_miben_segit_a_minicrm

Érdemes megnézni a véleményeket is!

Erről még nem érkezett vélemény.
Írd meg a véleményed!